מעורבות נהגים חדשים/ צעירים בתאונות דרכים
לפי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ועמותת “אור ירוק”, נהגים חדשים וצעירים נחשבים לאוכלוסייה בסיכון גבוה למעורבות בתאונות דרכים בפרט, ולמעורבות בתאונות – באשמה בפרט. בנוסף, שיעור המעורבות של נהגים חדשים בתאונות דרכים קטלניות גבוה משיעורם היחסי בקרב ציבור בעלי רישיון נהיגה.
כאשר הבן שלך מוציא רישיון נהיגה – אי-אפשר להתעלם מנתון זה, ויותר מזה – צריך להתמודד עם הנתון הזה ולעזור לו להישאר בצד הנכון של הסטטיסטיקה.
התנהגות נהג צעיר – איך ולמה?
מחקרים רבים בחנו את הסיבות להתנהגות של נהג חדש. אחד הממצאים המרכזיים והחוזרים על עצמם הוא שנהגים חדשים – ובפרט צעירים – נתונים ללחץ חברתי משמעותי לנהוג בצורה פרועה. לחץ חברתי זה הוא משמעותי במיוחד כאשר הנהג נמצא ברכב עם קבוצה של חברים בגילו (בדגש לקבוצה של בנים – אבל לא רק).
כאשר הנהג החדש מסיים את ‘תקופת הליווי’ – הוא נמצא בנקודת הסיכון הגבוהה ביותר לתאונת דרכים (לדף מידע בנושא זה של עמותת “אור ירוק” – לחץ כאן – ראה נקודה 1).
נשאלת השאלה: איך אתה – ההורה – יכול לעזור לבן שלך – הנהג החדש – להתמודד עם הלחץ החברתי – בלי שתהייה שם בעצמך?
מדבקת 353* – “איך הנהיגה שלי?” – מה זה?
מדבקת 353* – “איך הנהיגה שלי?” היא מדבקה שמאחוריה עומד ספק שירות של מענה אנושי 24/7 – 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע (כולל לילות, שבתות וחגים) – המקבל דיווחים על אופן הנהיגה (חריגות נהיגה וגם מחמאות) של הנהג. הדיווח מועבר מיידית – במיסרון (SMS) ובמייל למי שהוגדר שיקבלו הדיווח (על-פי רוב – ההורים).
- מדבקת 353* – “איך הנהיגה שלי?” – כך אתם עוזרים להתגבר על הלחץ החברתי
שירות הדיווחים “איך הנהיגה שלי?” ומדבקת 353* הם למעשה ‘מלווה נהג’ – בהיעדר הורה מלווה ברכב: מדובר בכלי ובמענה שאתה ההורה מספק לבן שלך – הנהג החדש – להתמודד עם הלחץ החברתי!
כאשר המדבקה מודבקת בגב הרכב, והחברים של הנהג החדש לוחצים עליו ללחוץ על הדוושה – לבן שלך יש מענה שמאפשר לו להימנע מנהיגה פראית: “אני לא רוצה לקבל דיווח, כי ההורים שלי…” – וזו בדיוק הנקודה: לא רק שאתה ההורה לא מדביק “שוטר” לרכב – הרי הדיווח מגיע רק אליך (ולא למשטרה ו/ או לכל גורם אחר), ואתה זה שמתמודד איתו – אלא שאתה מצמיד לנהג “מלווה” שממשיך ללוות אותו בכל זמן ובכל מצב, ולסייע לו להתמודד עם בעייה מרכזית במציאות שהוא נוהג בה.
מנהג צעיר לנהג זהיר – פיתרון קל, פשוט וזול
התחברות לשירות “איך הנהיגה שלי?” והדבקה של מדבקת 353* בגב הרכב מספקת לו כלים להתמודדות עם אחד הגורמים המרכזיים שעלולים לגרום לו להשתולל בנהיגה – לחץ חברתי.
מדבקת 353* – “איך הנהיגה שלי?” מספקת לנהג ליווי צמוד בכל מקום וזמן בהם הוא נוהג, וכלי להתמודדות עם לחץ חברתי, שבשלב כלשהו – בוודאות – יופעל עליו לנהוג בצורה אגרסיבית ומסוכנת.
מדבקת 353* מספקת לנהג הצעיר גם כלים להתמודד עם גורמים נוספים שעלולים לגרום לו להשתולל בנהיגה – כמו תחושה שהסיכוי שיתפסו אותו הוא נמוך (לקריאת מאמר בנושא זה – לחץ כאן), או תחושה של אנונימיות ואחריות נמוכה בין המון רכבים ונהגים (לקריאת מאמר בנושא זה – לחץ כאן).