שירות “איך הנהיגה שלי?” (“נוהל 6”) לעסקים – לקבלת דיווחים על אופן הנהיגה ממענה אנושי הפועל 24/7 (24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע), ושולח מיסרון (SMS) ומייל מיידית עם קבלת הדיווח. השירות כולל מספר טלפון מקוצר לחיוג ומערכת אינטרנטית.
- המטרה של שירות “איך הנהיגה שלי?”
המטרה של שירות “איך הנהיגה שלי?”, המכונה “נוהל 6”, היא לשפר את תרבות הנהיגה הבטיחותית של הנהג באירגון. מחקרים מראים שרוב תאונות הדרכים במדינת ישראל נגרמות בגלל הגורם האנושי, והשירות ‘נוגע’ בדיוק בנקודה זו: התנהגות הנהג בכביש. המטרה מושגת אף שלדיווח לא נלווית ענישה וגם לא נעשה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות – ובהתאם גם עלותו הנמוכה ביחס לפתרונות טכנולוגיים אחרים. המטרה מושגת בעיקר בזכות זה שהנהג מאבד את “תחושת האנונימיות” המדומה בכביש, הגורמת לו לפעמים לנהוג בתחושה שהוא ‘אחד מיני רבים’ בכביש, ולנהוג בתחושת ‘חוסר זהות בהמון’ ובתחושה שגויה של ‘אחריות מופחתת’: השירות גורם לכך שבכל שלב הנהג יודע שאפשר לדווח עליו, ונרתע מלבצע התנהגויות חריגות או אגרסיביות. לארגון שבו יש נהגים, השירות מאפשר לקצין הבטיחות/ בעל האירגון לזהות את הנהגים שחורגים מהנורמה לעיתים תכופות, והמועדים להיות מעורבים בתאונות דרכים.
- מה התועלות של שירות “איך הנהיגה שלי?”
מחקרים מראים פעם אחר פעם: התחברות לשירות “איך הנהיגה שלי?” מפחיתה מעורבות בתאונות!
בנוסף, במחקר שבוצע ע”י ד”ר יואב סנטו נמצא כי ההשפעה של השירות גדלה בצורה משמעותית בשני תנאים:
א. מספר טלפון מקוצר (לדוגמא: 353*) לחיוג כדי לדווח, ולא מספר טלפון ‘רגיל’ וארוך: מספר טלפון מקוצר מאפשר למדווח לחייג בקלות למוקד האנושי ולדווח על אופן הנהיגה.
ב. נהג הרכב מקבל משוב ומתבקש להסביר את האירוע ולהימנע מקבלת דיווחים נוספים – מה שגורם לו לרצות להימנע מקבלת דיווחים נוספים – ולנהוג בהתאם.
- איך ליישם את שירות שירות “איך הנהיגה שלי?”
נשאלת השאלה מה לעשות עם דיווחים שהתקבלו על “איך הנהיגה שלי?” – של הנהג. נתחיל ונדגיש כי המטרה היא לשפר את תרבות הנהיגה הבטיחותית של הנהג – ולא “לתפוס” אותו או “להוכיח” אותו. בהתאם לכך, נתחיל דווקא ממה לא לעשות: לא נעניש, לא נאיים, ולא נפחיד – אלה פתרונות קלים, אבל הם לא מועילים להשגת המטרה… אז מה כן נעשה? לקבלת המלצות וטיפים לאופן הטיפול בדיווחים – לחץ כאן.
נקודה נוספת שיש להתייחס אליה היא עמידה בכל דרישות החוק: בחוק קיימות הנחיות המתייחסות לחובת מתן מענה אנושי (ולא מענה קולי) למדווח, לגודל המדבקה ולגודל הכתיב של מספר הטלפון/ המלל במדבקה, לאופן הטיפול בדיווחים, וגם לדו”ח השנתי שיש לשלוח למשרד התחבורה, וכד’: לפירוט הדרישות ניתן לפנות אלינו (לחץ כאן), או לעיין במסמכים הבאים: הנחיות למימוש החוק באתר איגוד קציני בטיחות בתעבורה (לחץ כאן), פקודת התעבורה הכללית (לחץ כאן) הנמצאת באתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (לחץ כאן), או בפקודה 7157 הרלבנטית לשירות “איך הנהיגה שלי?” (לחץ כאן – יש לחפש את פקודה 7157, ולפתוח את קובץ ה-PDF – עמוד 1632).
- בטיחות 365 – כמה מילים על השירות של – 353*-“איך הנהיגה שלי?”
המטרה של שירות “איך הנהיגה שלי?” (“נוהל 6”), היא לשפר את הבטיחות בדרכים, תוך טיפול בגורם האנושי – בהתייחס לתרבות הנהיגה במסגרת של משוב וחניכה, ללא מרכיב של ענישה – תוך שימוש שמה ב-“חוכמת ההמונים”. במחקרים אקדמיים נמצא כי מדובר באמצעי יעיל במאבק לשיפור הבטיחות בדרכים, בפרט כאשר ניתן דגש למתן משוב לנהג, וכאשר מספר הטלפון לדיווח הוא מקוצר.
בטיחות 365 מספקת את השירות בצורה מיטבית – תוך עמידה בכל דרישות החוק – ומעבר לכך, תוך חתירה מתמדת לשיפור השירות שלנו ולשיפור תרבות הנהיגה של הנהגים: מתן מענה אנושי לשיחות – 24/7 (24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע – כולל שבתות וחגים), מישלוח מיידי של מיסרון (SMS) ומייל על כל דיווח, כלי למתן משוב לנהג, מערכת אינטרנטית זמינה מכל מכשיר למעקב ובקרה אחר הטיפול בדיווחים, דו”ח שנתי למשרד התחבורה המופק אוטומטית במערכת, מספר טלפון מקוצר לדיווחים (353*), ועוד. לפירוט אודות שירותי בטיחות 365 – לחץ כאן.